Свързани новини

05.05.2020 12:45

След 19 души с К19: Извеждат хората от социалния дом в Кула

Видян 1734 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Извеждат възрастните хора с коронавирус от Старческия дом в град Кула, във Видинско. 17 са общо заразените там. Те ще бъдат закарани в инфекциозни отделения в болниците в Лом, Монтана и София. Тази сутрин с линейки са изведени част от домуващите в старческия дом в Кула, предаде Нова тв.


„Шест домуващи са изкарани за София. Очаква се през деня да бъдат изкарани и другите положителни домуващи за Монтана и за Лом“, обясни кметът на Кула д-р Владимир Владимиров. От общо 43 домуващи, 17 са с положителни проби. Има и две на санитарки.


„Това е дома на тези 43 човека и практически е много трудно, да не кажа невъзможно, да бъдат разделени стриктно положителните от отрицателните. Така че това е най-добрата мярка - тези, които са положителни да бъдат изведни“, обясни Владимиров.


В другия дом със заразени във видинското село Гара Орешец са останали само трима заразени от 21. Всички останали са настанени в различни болници.


„Болните, които са трима положителни, са добре, с нормална температура. Другите са отделени“, обясни медицинската сестра в дома Виолетка Йосифова.


Четирима души от дома, но настанени в болници са починали само за седмица. Последните два случая са от вчера. Местните в Гара Орешец настояват да се направят повторни проби на персонала на дома. Във Видин се очакват и резултатите от два центъра за настаняване на деца и младежи в умствени увреждания.


 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

близнаци