Свързани новини

21.07.2014 10:15

Слагат камери в столичните линейки

Видян 975 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В колите на Центъра за спешна помощ ще бъдат монтирани камери, които ще работят, докато линейките са в движение и ще могат да направят запис до 7,5часа.


Целта е да се въведе допълнителна дисциплина между шофьорите, както и да бъде намален рискът от катастрофи. За сега записващите устройства са монтирани само в три коли, но ако инициативата е успешна, всички останали линейки ще бъдат обурудвани с камери.


Видеонаблюдението ще показва дали шофьорът нарушава правилата на пътя и за колко време линейката стига до адреса. Така ще може да се наблюдава и доколко е адекватно поведението на медиците спрямо пациентите, след като вече са качени в линейките.


Записите ще се преглеждат и анализират, за да се набележат мерки за по-бързо и безопасно придвижване на спешните коли. Има идея да бъде изготвена и карта, която да показва къде са натоварените кръстовища и шофьорите да бъдат обучавани допълнителлно как да ги прекосяват безпрепятствено.


Първите три устройства са дарени от автомобилния състезател Иван Шопов.


Както 19 минути неотдавна писа, линейките вече ще бъдат придружавани от патрулни коли в проблемните квартали и ромските гета, за да бъдат избегнати нападенията над медици от агресивни пациенти или техни роднини.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв