Униформените претърсили още пет места, всичките от които са "пряко или непряко свързани с Арена

Свързани новини

01.09.2023 12:30

Скандалът Катаргейт: €280 000 в брой в дома на сина на евродепутатка

Видян 1284 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В дома на сина на евродепутатката Мари Арена - Уго Льомер, полицията е открила 280 000 евро в брой, съобщи белгийският вестник "Соар", цитиран от БТА.

Униформените претърсили още пет места, всичките от които са "пряко или непряко свързани с Арена или нейното семейство", се казва в изявление на прокуратурата.

Скандалът, който е най-големият разтърсил политиката, водена от Европейския съюз от десетилетия, се основава на подозрения, че Катар и Мароко са подкупвали политици, парламентарни сътрудници и неправителствени организации, за да повлияят на вземането на решения в Европейския парламент.

"Убедена съм, че разследването ще потвърди, че аз не съм замесена по никакъв начин в това дело. Вероятно ще бъда изслушана през следващите седмици, след празниците", каза в своя защита Арена.

Членовете на Европейския парламент (ЕП) Ева Кайли, Марк Тарабела и Андреа Козолино са заподозрени по случая "Катаргейт", а бившият член на ЕП Пиер Антонио Панцери се призна за виновен. Арена е споменавана в разследването от самото начало заради приятелството си с Панцери и връзките си с другите трима заподозрени.

През юни разследващият магистрат Мишел Клeз реши да си направи самоотвод от делото, след като стана ясно, че синът му е имал общ бизнес с Уго Льомер от 2018 г. насам.

Мари Арена подаде оставка от поста си на председател на комисията по правата на човека в Европейския парламент през януари, след като "Политико" разкри, че тя не е декларирала безплатни полети и престой в луксозен хотел, платени от катарското правителство.

Арена е депутат от Белгия и е член на Прогресивния алианс на социалистите и демократите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

близнаци