Сред първите, които се възползваха от тази възможност са директорите на самостоятелните детски ясли", съобщи зам.-кметът Дончо Барбалов.

Свързани новини

29.11.2022 13:40

Система за контрол на топлоенергията в 8 от самостоятелните детски ясли в София

Видян 758 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"В сградите на осем от самостоятелните детски ясли в София вече е инсталирана система за контрол на постъпващата топлоенергия, съобщиха от дирекция "Здравеопазване" на Столичната обищна. Това са СДЯ с номера 31, 48, 35, 45, 46, 58, 63 и 128.


Количеството постъпваща в сградата топлоенергия се програмира чрез система за дистанционен или механичен контрол на абонатната станция. Така поддържаната температура в сградите може да се променя, в зависимост от нуждите и съответно да се реализират икономии.
При редовно намаляване на температурата в сградите след работно време, през почивни и празнични дни, сметките за подаваната топлинна енергия значително намаляват.


Преди началото на новия отоплителен сезон, с помощта на "Топлофикация София" ЕАД беше обобщена информацията колко от всички над 400 абонатни станции в общински сгради -  училища, детски и лечебни заведения, и културни институти имат системи за контрол. Установено бе, че над 200 от тях вече са оборудвани с нея, а в 59 сгради няма техническа възможност за това.


С мое писмо до съответните направления в Столична община препоръчах на стопаните на останалите сгради да монтират системи за контрол на топлоподаването, с цел икономия на енергия и съответно по-ниски сметки за парно през зимния сезон.


Сред първите, които се възползваха от тази възможност са директорите на самостоятелните детски ясли", съобщи зам.-кметът Дончо Барбалов.

На снимката: СДЯ 128 "Слънце" в ж.к. Люлин



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

телец