Свързани новини

10.06.2009 11:59

"Синята коалиция" кани ГЕРБ на консултации

Видян 1618 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В официално писмо "Синята коалиция" се обръща към ГЕРБ за политически консултации. Писмото е подписано от съпредседателите на коалицията Мартин Димитров и Иван Костов и е адресирано до Бойко Борисов, лидер на ПП ГЕРБ и Цветан Цветанов, председател на партията, съобщава БГНЕС.


В писмото пише: "Във връзка с предстоящите избори за народни представители по мажоритарна система ние, Синята коалиция, се обръщаме към вас с покана за провеждане на политически консултации. След опита за въвеждане на 8-процентната бариера, обявяването на два избора в рамките на летните месеци и създаването на партии-„фантоми”, 31-те мажоритарни района са последното оръжие на БСП и ДПС, целящо фрагментация на вота и невъзможност за формиране на стабилно управление на страната в условията на криза.
Дългът на всяка национално отговорна партия в този момент диктува ясен дневен ред на противодействие. Резултатите от провелия се на 7-ми юни вот показват, че обединяването на дясноцентристки сили около независими мажоритарни кандидати, споделящи ценностите на Европейската народна партия, ще гарантира победа в 22 от 31 избирателни района.
Ние, Синята коалиция, считаме, че успешен изход на консултациите ще мобилизира единен опозиционен вот и ще открие пътя за смяна на настоящето управление на БСП и ДПС.
Убедени сме, че ГЕРБ ще продължи да отстоява декларираните си политически приоритети – сваляне на Тройната коалиция от власт и сформиране на стабилно дясноцентристко управление", завършва писмото на "Синята коалиция".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.