Свързани новини

21.05.2021 17:00

Симеон Дянков: Служебният кабинет вероятно ще работи до 2022 г.

Видян 2935 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Асен Василев бързо се ориентира в обстановката и е добре, че гледа защо не са събрани предишни данъци. Това е начинът да се запълнят някои от перата в бюджета".


Това каза пред БНР Симеон Дянков, бивш министър на финансите. И посочи, че смяната на директори на ключови позиции е полезна, за да могат да се открият дефектите и пропуските.


По думите му приходите се събират по-добре от заложеното през миналата година, но това е подценено и не е добре при служебен кабинет, защото без възможност за актуализация на бюджета тези допълнителни приходи не могат да се използват за разходната част.


"Затова е важно данъци, несъбрани през предишни години, сега да се събират, защото те могат да се използват за разходна част".


В предаването "Хоризонт за вас" Дянков коментира темата за Българската банка за развитие. Според него е добре да бъде поставен таван на сумите, които тя може да отпуска като кредити, за да се фокусира помощта ѝ върху малкия бизнес.


Симеон Дянков прогнозира, че този служебен кабинет вероятно ще работи до следващата година:


"Политическата конфигурация е разделна, трудно се правят коалиции. Влизаме и в летен период, когато е по-трудно политически да са правят споразумения. Затова ме радва, че се мисли за по-голяма събираемост, за подкрепа на малкия бизнес, подготвя се излизане към външните пазари".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 22.05.2021 11:11

    Асен Василев изобщо не се е оpиентиpал в обстановката и това го доказват неговите назначения, особено в митниците. Пpодължава наложения модел от Боpисов две пpиходни агенции да се тpетиpат и упpавляват по съвсем pазличен начин като едната е фавоpизиpана, а дpугата унищожавана. Само Боpисов може да сложи генеpали, макap и свои подлоги да се занимават с пpиходи!

  • 002 Anonimen 22.05.2021 10:31

    Ако е така,да започне да дава реални помощи на малкия и среден бизнес,за 2020-21г.,без оглед кой бил спрян или не,защото натрупаните задължения са именно от този период и важаха за всики,от затворени до незатворени,ЗАЩОТО ИКОНОМИКАТА е СВЪРЗАНА и загубите са за всички.А не да даваме на Държавните служители,ПЪК ЧАСТНИЯТ БИЗНЕС/който формира приходите в бюджета-80%/,кучета ги яли.Защото така правеше оня от Банкя-самовлюбеният неграмотник-Борисов.

  • 001 Тихомир Томов 21.05.2021 22:04

    Тавана е до 4 милиона лева .................

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

водолей