Членството в НАТО "едва ли ще допринесе за укрепване на международния престиж на Швеция и Финландия", заяви говорителката Мария Захарова в коментар, публикуван от руското министерство.

Свързани новини

15.04.2022 17:07

Швеция и Финландия в НАТО ще навреди на Северна Европа: Москва

Видян 2180 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Швеция и Финландия ще загубят част от суверенитета си и ще застрашат сигурността си, ако се присъединят към НАТО, предупреди руското външно министерство в петък, като се позова на очакваните молби на двете страни за официално членство в ръководения от САЩ военен блок.




Швеция и Финландия отдавна са близки до организацията, но от времето на Студената война поддържат формално неприсъединяване към НАТО. И двете страни може скоро да подадат молба за членство в условията на продължаващата криза в сигурността в Украйна. Руското министерство предупреди, че Швеция и Финландия няма да спечелят нищо, ако продължат да осъществяват плана.


 


Членството в НАТО "едва ли ще допринесе за укрепване на международния престиж на Швеция и Финландия", заяви говорителката Мария Захарова в коментар, публикуван от руското министерство. Тя заяви, че двете страни ще загубят възможността да действат като "носители на много конструктивни, обединяващи инициативи", както са го правили в миналото.




"Естествено изборът е на властите на Швеция и Финландия. Но те трябва да осъзнаят последиците от подобен ход за двустранните ни отношения и за европейската архитектура за сигурност, която в момента е в състояние на криза", добави тя.


 


Служителят твърди, че двете страни ще се превърнат в платформи, използвани от НАТО за заплаха към Русия, и че нито те, нито регионът на Северна Европа като цяло ще имат полза от това. Тя добави, че членството в НАТО "де факто означава отказ от част от суверенитета при вземането на решения за отбраната, а също и за външната политика".


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

лъв

Много е важно днес да останете верни на себе си


Много е важно днес да останете верни на себе си и да