Потоп в Берковица

Свързани новини

02.06.2023 14:46

Щетите по инфраструктурата в Берковица са големи

Видян 567 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Щетите по инфраструктурата в Берковица са големи, наводнени са над 20 къщи. Това каза заместник-министърът на вътрешните работи Николай Николов, който посети днес квартал „Раковица” в града и огледа пораженията от поройния дъжд вчера. За 20 минути паднаха над 20 литра на квадратен метър, предаде Нова тв.

Той даде добра оценка на реакцията на местната власт в Берковица, която е отпушила бързо тапа на река Раковишка и е предотвратила по-голямо бедствие.

По думите на Николов е радостно, че няма загинали и пострадали хора. Заместник-министърът заяви, че предстои много работа за преодоляване на аварийната ситуация и описване на щетите в близките дни и още повече работа за изготвяне на проекти и кандидатстване пред Междуведомствената комисия по бедствия и аварии към Министерския съвет.

„На първо време трябва да се намери временно жилище на 2-3 семейства, да се изчисти коритото на реката, която минава през квартала, и да се обезопаси за прогнозираните валежи в близките няколко дни, за които не се очаква да са с такава интензивност като вчера. В следващите месеци трябва да се направи основно почистване на коритото на реката, което е било затлачено с храсти, клони и отпадъци”, заяви зам.-министър Николов.

Кметът на Берковица Димитранка Каменова съобщи, че през миналата и тази година общината е обявявала обществени поръчки за почистване на коритото на река Раковишка, като за това са били планирани 50 000 лева, но нито една фирма не се е отзовавала. Сега община разплаща дейностите за почистване на улици и преодоляване на други щети от своя бюджет, а след пълното описване на щетите ще търси помощ от държавата, обяви кметът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

лъв