Коментар от президента дойде и по темата Северна Македония

Свързани новини

21.04.2022 11:23

Ще продължим да помагаме на Украйна в рамките на възможностите си: Радев

Видян 945 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България трябва да продължи да помага на всички хора, търсещи спасение от войната. Ще продължим да помагаме на Украйна в рамките на своите възможности. Това каза президентът Румен Радев по повод „техническата помощ” към Украйна, приета от комисия в парламента. И допълни: „България следва да предостави средства за индивидуална защита - бронежилетки, каски и други пакети за защита”.


 


Коментар от президента дойде и по темата Северна Македония. „Опитът на политиците на РСМ да градят идентичност на базата на фалшификациите на комунистическия интернационал, а не на историческата истина, са срещу интересите на гражданите на РСМ, които наистина желаят членство в Европейския съюз”, подчерта държавният глава.


 


„Ако говорим за фашизъм, трябва да е ясно, че Иван Михайлов е човекът, който отказа на Хитлер да въвлече Македония в братоубийствена война с България. Не Иван Михайлов, а други хора след установяване на югославската диктатура в Македония избиваха, инквизираха десетки хиляди в концлагери, само заради това, че решиха да продължат да се наричат българи. Това е истински фашизъм”, категоричен е президентът.


 


Относно информацията, че външният министър на Украйна Дмитро Кулеба си е тръгнал разочарован от България, Радев каза: „Той многократно изрази своята дълбока признателност за ролята на страната ни и за нашата помощ. Изрази го и пред мен”, допълни той.


 


Твърденията на двама бивши военни министри, че САЩ могат да отложат доставката на F-16 заради липса на доверие към страната държавният глава определи като „абсолютни спекулации”. „Не съм чул правителството на Щатите да е назначило бивши български министри за свои говорители”, уточни той.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.