Ще обжалваме заповедта за демонтиране на паметника на Съветската армия в съда и със сигурност тя ще бъде бутната! – За това беше категорична лидерът на Изправи се.БГ Мая Манолова в свое видео във фейсбук след изграждането на втора масивна ограда около паметника на Съветската армия в София. Тя поясни, че предишната заповед, дала основание за ограждането на паметника, е била публикувана 6 месеца по-късно, което не е позволило ефективното ѝ обжалване.

Свързани новини

07.12.2023 16:26

Ще обжалваме новото решение за демонтаж на паметника на съветската армия: Манолова

Видян 480 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ще обжалваме заповедта за демонтиране на паметника на Съветската армия в съда и със сигурност тя ще бъде бутната! – За това беше категорична лидерът на Изправи се.БГ Мая Манолова в свое видео във фейсбук след изграждането на втора масивна ограда около паметника на Съветската армия в София.


Тя поясни, че предишната заповед, дала основание за ограждането на паметника, е била публикувана 6 месеца по-късно, което не е позволило ефективното ѝ обжалване.



„Понеже ремонтираха много хубаво жълтите павета, сега ще демонтират и паметника, ще го „реновират“ и то е ясно – ще го потрошат. Тези, които не можаха да наредят паветата, няма да допуснем да пипат паметника на Съветската армия.“ – категорична беше Манолова и допълни, че хората не искат да бъде преремонтирана българската история. Тя разкритикува управляващите в София, които за последните 30 години не са направили нищо, за да облагородят средата или да опазят и реновират паметника. Тя отправи предупреждението, че скоро гражданите на София ще бутнат не паметника, а общинския съвет в София, които вече месец не могат дори председател да си изберат.


Няма как да бутате паметника и да очаквате, че ние ще подкрепяме, каквито и да било решения, предупреди Мая Манолова и посочи, че представителите на ЛЕВИЦАТА! в общинския съвет ще са крайно непримирими срещу премахването на паметника на Съветската армия.
Във връзка с информацията за предстояща обществена поръчки за демонтиането на паметника, Манолова поиска да знае с каква обществена поръчка е избрана фирмата за поставяне на оградите около паметника или за архитектурното бюро, издало скиците за огражденията или за поръчковите експертизи, обуславящи премахването на паметника.


Общинският съветник от Изправи се България, част от ЛЕВИЦАТА!, Войслав Тодоров попита рeтирично дали премахването на паметника на Съветската армия е най-належащият проблем на София, когато общинският съвет не може да избере свой председател, когато близо 300 млн. лв. европейско финансиране могат да бъдат загубени, че не могат да приемат план-сметката за чистотата до края на годината.


„А вместо да се решават важните проблеми, вместо десницата да води война с корупцията след порочното управление на ГЕРБ с нагласени обществени поръчки, приятелски кръгове от фирми и ремонт на ремонта, те продължават да водят своите идеологически войни.“ – смята Тодоров и допълни – „Това е решение, което десницата трябва да вземе, дали иска да води война с корупцията или ще води война с историята.“


Той беше категоричен, че от Изправи се.БГ ще се борят за запазване на културно-историческото наследство и на паметниците и няма да позволят събарянето на паметника на Съветската армия. Тодоров предупреди, че с групата им в общинския съвет ще гласуват само за председател на Съвета, който е приел такава позиция.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

везни