Олаф Шолц се среща с Владимир Путин в Москва на 15 февруари, девет дни преди Русия да нападне Украйна

Свързани новини

22.08.2022 10:26

Шолц уверил Путин, че Украйна няма да стане част от НАТО през следващите 30 години

Видян 1524 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Германският канцлер Олаф Шолц заяви пред руския президент Владимир Путин, че Украйна е блокирана за присъединяване към НАТО за 30 години, за да увери Москва в добрите намерения на военния блок.


През уикенда германският лидер разкри някои подробности от разговорите си с Путин преди Русия да започне военната си операция в Украйна, като добави, че сега смята, че Русия през цялото време се е стремяла да "завладее съседната си страна".
 
"НАТО никога не е била заплаха за Русия", казва Шолц, че е казал на Путин. Канцлерът не уточни за кой разговор става дума, въпреки че Шолц се срещна с Путин в Москва в средата на февруари.


В разговор с журналисти този уикенд по време на "деня на отворените врати" в канцеларията на канцлера Шолц също така отрече военният съюз да е пренебрегнал руските интереси в областта на сигурността. Когато двамата лидери разговаряха за перспективата за присъединяване на Украйна към НАТО, Шолц увери Путин, че "това няма да се случи през следващите 30 години", разкри канцлерът.

 
Шолц също така заяви, че няма да се откаже от диалога с Русия, но заложи на по-остър тон, когато оценяваше мотивите на Москва. Той по-специално обвини Путин, че е започнал конфликта по "напълно абсурдни" причини.
 
Това е война, която Путин, Русия, започна, . . . очевидно с намерението да завладее съседната си страна", каза той пред журналисти, като добави, че според него "това е била първоначалната цел", която Москва е имала във военната си кампания. Канцлерът припомни и как Путин му е "обяснил", че Украйна и Беларус не трябва да бъдат "отделни държави".


Той също така отхвърли идеята за очертаване на фиксирани линии на сигурност в Европа. "Путин всъщност имаше идеята да прокара маркер по европейския пейзаж и да каже: "Това е мое, а това е твое", каза Шолц, но добави, че "това не става по този начин".

 
 Шолц заяви също, че диалогът трябва да се използва, за да се противопоставим на Москва. Според него отстъпването не е разумна стратегия и добавя, че "човек трябва да бъде ясен и да не се оставя да бъде сплашван"


Германия осъди военната офанзива на Москва в Украйна и изрази солидарността си с Киев. Тя се присъедини към западните санкции срещу Русия и достави на украинските сили значителни количества оръжия, включително преносими противотанкови ракети и самоходни гаубици.

 
У дома обаче Шолц е критикуван за това, че уж не прави достатъчно, за да помогне на Украйна, както от своите съпартийци от коалицията, включително от външния министър Аналена Бербок, така и от бившия украински посланик в Берлин Андрей Мелник, който дори нарече Шолц "обиден вурст" заради отказа му да посети Киев през май.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби