Свързани новини

29.06.2010 04:06

Шешел поръчал убийство от ареста в Хага

Видян 1448 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лидерът на сръбските националисти Воислав Шешел, който се намира в ареста на Международния трибунал за военни престъпления в Хага, е поръчал убийството на най-големия си политически противник в Сърбия - Томислав Николич.


Преди задържането на Шешел Николич бе най-близкият сътрудник в Сръбската радикална партия на Воислав Шешел. Двамата бяха заедно от 1991 година. В момента Томислав Николич е лидер на Сръбската прогресивна партия. Информацията за готвеното покушение срещу Николич е получена вчера в сръбските спецслужби. Поради тази причина вчера по време на митинга на Николич в град Крушевац е имало специални мерки за сигурност. Според сръбските медии Воислав Шешел е поръчал атентата на Лука Бойович, който вече е създал и организацията за ликвидирането на Николич. В основата на организацията са бивши членове на сръбската престъпна групировка "Земунски клан", пише вестник "Блиц". Изданието съобщава още, че в момента службите в Белград искат да уточнят по какъв начин Шешел е поръчал убийството на Томислав Николич.
Воислав Шешел имаше близки контакти с лидерите на "Земунския клан" -Душан Спасоевич и Миле Лукович. От 2003 година Шешел се намира в ареста на Международния трибунал в Хага. Срещу него има повдигнато обвинение за убийства, нехуманни дела, преследвания на политическа, расова и верска основа, геноцид и нападения срещу цивилни хора в Хърватия и Босна и Херцеговина.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни