15.02.2016 16:26

Шефът на Софиийския съд взе гаджето за секретарка

Видян 7185 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Калоян Топалов повери важното търговско отделение на Радостина Данаилова, съдия от Софийски районен съд, нямаща и един ден стаж като търговски съдия, но пък имаща щастието да е кума на жената на Топалов. След това по същата приятелска схема беше „издърпана“ от Районния съд друга близка до семейството съдийка - Татяна Костадинова, командирована в СГС и назначена отново в търговско отделение. На Костадинова бяха поверени и съдебните помощници в СГС, половината от които скандално уволнени, само защото не са от „протестърските“ среди и не се ползват с благоволението на грантовите магистрати от Съюза на съдиите.


Самата Костадинова, преди Топалов да стане председател, е участвала в конкурси за работа в СГС, но очевидно професионализмът й е оценен, едва когато съпругът на най-добрата й приятелка поема кормилото на Градски съд.
Сега се оказва, че Топалов съвсем не се е спрял до тук. След като назначава Теодора Гугова - дългогодишна нежна тръпка на кумеца му Владимир Йорданов, за шеф на деловодителите в същото търговско отделение, а кумата й – Валерия Джагарова – за началник в наказателно отделение, председателят на СГС не е пропуснал да уреди с пост и собствената си приятелка - Емилия Халембакова. Очевидно без знанието на съпругата на Топалов, госпожата е назначена в личната му „администрация“,  а нейните най-близки дружки - Анна Радева и Капка Лозева, също са привлечени да обслужват административните нужди на председателя.
Дългогодишни служители споделят, че никога досега не се е случвало Софийски градски съд да бъде превръщан така скандално в семейна институция, а съдиите, съдебните помощници и обикновените администратори да бъдат оценявани, не по личните си и професионални качества, а по това дали са от „приятелско-роднинския“ кръг на Топалов, Йорданов и Панов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

риби