Ръководството на УМБАЛ Александровска взе решение да отстрани от длъжност началника на клиниката по хирургия доц. д-р Манол Соколов за времето до приключване на оповестената от прокуратурата проверка, съобщиха от пресцентъра на столичната болница

Свързани новини

09.10.2023 17:22

Шеф на хирургията в Александровската болница е отстранен след репортаж за дарен апартамент

Видян 4922 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ръководството на УМБАЛ Александровска взе решение да отстрани от длъжност началника на клиниката по хирургия доц. д-р Манол Соколов за времето до приключване на оповестената от прокуратурата проверка, съобщиха от пресцентъра на столичната болница. Делото бе открито след разследване на Нова телевизия за дарено на лекаря жилище в София от възрастна пациентка малко преди смъртта ѝ.

"Случаят, макар и с характер на частни дарителски отношения между граждани, за съжаление засяга отношенията лекар-пациент, където лекарят е служител на болницата, а това от своя страна въвлича и името на Александровска болница в публичното пространство. Случаят поставя въпрос за лекарския морал и неговите граници. За да бъде защитена тази най-висша лекарска ценност, веднага след излъчване на журналистическото разследване и последвалите обществени реакции в медиите, изпълнителният директор на болницата проф. Атанас Йонков призова доц. Соколов да излезе в неплатен отпуск до изясняване на имотния казус, но той категорично отказа. Ръководството на болницата е разпоредило проверка за установяване дали дарителката д-р Лидия Чакърова е постъпвала някога като пациент", пишат от болничното заведение.

Именно въпросната д-р Чакърова е пациентката, която малко преди да почине на 1 септември т. г. приписала два свои имота в София - на Лъвов мост и в кв. Лозенец, на двама лекари - д-р Манол Соколов и дерматолога д-р Евгения Божикова. Според тяхната версия тя сторила това от благодарност за полаганите от тях грижи за нея. Роднини на починалата обаче твърдят, че такива грижи изобщо не са полагани.


 Пламен Валентинов



 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

везни