При заведено дело за близо 1 млн. лв. адвокатските хонорари и такси са почти 70 000 лева. Ясна е вече цялата картина – целта не е била да осъдят мен, а да се източат пари от държавата зад паравана на политическия PR.

Свързани новини

28.08.2022 08:35

Шеф-кабинетът на Нинова в схема за точене на дружества в министерството й?

Видян 6962 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


"Адвокатски хонорари и такси за над 100 000 лв. са изтекли само през последните 3 месеца към адвокатска кантора по линия на началника на кабинета на Корнелия Нинова. Същата кантора защитава Корнелия Нинова в лично качество по делата срещу нея, като най-вероятно тази юридическа защита е за сметка на държавния бюджет.

Четете за поредната им схема:

Адвокатската кантора има сключени абонаментни договори с „Кинтекс“ и „Държавната консолидационна компания“, които всеки месец ѝ заплащат големи хонорари, независимо дали е извършвана работа или не. Обезпечени са и със сериозни клаузи за неустойки в случай, че договорите им бъдат прекратени.

 На 18 юли Корнелия Нинова съобщи, че „Кинтекс“ завежда дело срещу мен за близо 1 млн. лв. След това получих редица обаждания от юристи, които изказаха недоумение защо е иницииран съдебен процес и то за такава огромна сума, когато за всички е ясно, че подобно дело е обречено. Още по-голямо недоумение буди фактът, че за същото измислено нарушение вече беше сезирана Прокуратурата и в рамките на това производство „Кинтекс“ можеше да предяви иск към мен без адвокатски хонорари и такси.

 Това, че делото е несъстоятелно и е плод на лично отмъщения на Нинова заради разкритията ми за нейното пряко участие в износа на оръжие за Украйна вече е ясно за всикчи. Сега се изяснява и защо сумите за били в такъв размер!

При заведено дело за близо 1 млн. лв. адвокатските хонорари и такси са почти 70 000 лева. Ясна е вече цялата картина – целта не е била да осъдят мен, а да се източат пари от държавата зад паравана на политическия PR.  

 Най-вероятно ако Министерството на икономиката и индустрията възложи проверка кои дъщерни фирми от структурата му имат договори за услуги с тази адвокатска кантора, ще се окаже, че за 6 месеца може би над половин милион лева са били платени към едни и същ получател.

Скандално е, че същата кантора защитава Нинова в нейните лични съдебни спорове. Знам го, защото заведох две дела срещу нея и по тях тя е представлявана от същите адвокат. Така веднъж държавата плаща стотици хиляди за големи адвокатски хонорари и такси, а след това в замяна същите юристи, най-вероятно безплатно, се грижат Нинова да не попадне под ударите на закона.

 Още по-скандално е кой всъщност стои зад адвокатската кантора. Управляващ съдружник е записан адв. Петър Спасов. Твърди се, че същият е син на Ели Георгиева Спасова-Пенева, началникът на кабинета на Корнелия Нинова в Министерски съвет. Припомняме ви, че председателят на БСП бе министър и вицепремиер едновременно и като такъв има право на двама началник кабинети.

В медиите се твърди, че Ели Спасова е проверявана в момента за сключени допълнителни граждански договори с държавата, с което е възможно месечното ѝ възнаграждение да е надхвърляло 10 000 лв.. Същата в момента работи в партийната централа на БСП като началник на отдел „Кадри“ и е стар партиен член на столетницата.

Само за две седмици получавам втора публична реабилитация по всички обвинения на Нинова срещу мен. Мое нарушение като ръководител на Кинтекс няма, просто е „трябвало“ едни пари да се дадат на определени адвокати. Това, че г-жа Нинова си направи и политически PR от цялата тема е била допълнителен бонус за нея.

За да разбере истината за управлението в министерството до миналия месец просто трябва да се следи пътят на парите!", пише ексшефът на Кинтекс Ал.Михайлов, който води 2 дела за клевета срещу Кор.Нинова.


 


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

водолей