Свързани новини

11.03.2021 17:43

Създаването на Европейския съюз започва от борбата срещу фашизма: Паргов

Видян 2240 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Все по-често се правят фриволни трактовки на исторически събития и факти, с което се изтрива паметта за тях на младото поколение, обясни лидерът на столичните социалисти.


Първата тема, която избрахме за тази година е на въоръжение в БСП вече 30 г. Предвид опитите за пренаписване на историята и все по-отчетливи прояви на фашизъм, неофашизъм, антисемитизъм и шовинизъм в Европа. Такива, за съжаление, не липсват по улиците на страната и най-вече в София. Имам предвид, че всеки февруари се правят опити да се провежда Луковмарш. Той напомня за кафявата чума, за едно отминало време, което не трябва да бъде забравяно, трябва да бъде припомняно и никога да не бъде допускано – времето на фашизма и хитлеризма. Това каза лидерът на БСП – София Калоян Паргов по време на дискусия на тема "Фашизмът - зловещо минало или наша тревожна реалност", организирана от дискусионен клуб „Политика 21“.


По думите му, за съжаление, все по-често наблюдаваме подобни прояви и от парламентарно представените партии, включително и управляваща партия.


„Трябва да бъде проявявана категоричност в отхвърлянето на заклеймяването на подобни действия през 21 век. Но не виждаме такава решителност от управляващите, предвид това, че тяхното име е Граждани за европейско развитие на България. Всички граждани, които са за европейско развитие на България, трябва да са наясно, че създаването на Европейския съюз се корени и започва от борбата срещу фашизма“, изтъкна Паргов.


Той напомни на управляващите, че борбата с неофашиските прояви в наши дни, трябва да бъде неизменна част от тяхната политическа линия на поведение. „Едва тази година, за първи път, те проявиха смелост да забранят Луковмарш“, посочи председателят на БСП – София.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Тихомир Томов 11.03.2021 19:47

    Паргов работи на ангария в Шалом ................Навярно вече са го обрязали и ваксинирали с Пфайзер

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.