В защита на петролните съкращения от "ОПЕК +", саудитското външно министерство изглежда също така предполага, че администрацията на американския президент Джо Байдън е поискала от кралството да отложи плана за съкращаване на производството на петрол с месец

Свързани новини

13.10.2022 12:06

Саудитска Арабия защити съкращенията на петролните добиви от ОПЕК + след острата реакция на САЩ

Видян 1333 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Правителството на Саудитска Арабия заяви в четвъртък, че решението на "ОПЕК +" за намаляване на петролното производство от ноември с 2 млн. барела на ден е взето единодушно от картела и не е повлияно от позицията на кралството относно нахлуването на Русия в Украйна, отговаряйки по този начин на негативната реакция на САЩ на това решение, съобщава "Файненшъл таймс".


В защита на петролните съкращения от "ОПЕК +", саудитското външно министерство изглежда също така предполага, че администрацията на американския президент Джо Байдън е поискала от кралството да отложи плана за съкращаване на производството на петрол с месец.


Отлагането би намалило въздействието на всяко увеличение на цените на суровия петрол за след междинните избори в САЩ в началото на ноември, след като Байдън и конгресмените демократи защитиха партията срещу атаките на републиканците относно високата инфлация и цените на бензина.


Намесата на саудитското правителство подсказа, че Рияд е бил "ужилен" от реакцията на Вашингтон срещу съкращенията на доставките, като Джо Байдън предупреди за "последици" за кралството, а високопоставени представители на Демократическата партия призоваха да бъдат прекратени доставките на оръжия за съюзника на САЩ в Персийския залив.


Саудитското външно министерство изрази "пълно отхвърляне" на изявления, които "описват решението (на "ОПЕК +") като решение на кралство, заемащо страна в международни конфликти и че е политически мотивирано срещу Съединените американски щати“.



 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей