Позовавайки се на "жестокостите в Украйна, включително в Буча", в сряда САЩ въведоха нови санкции срещу "режима на Путин" и руските банки

Свързани новини

06.04.2022 17:32

САЩ налагат нови санкции на Русия, включително на дъщерите на Путин и премиера

Видян 2138 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Позовавайки се на "жестокостите в Украйна, включително в Буча", в сряда САЩ въведоха нови санкции срещу "режима на Путин" и руските банки, компании и държавни служители, както и срещу членовете на техните семейства.





Дъщерите на президента Владимир Путин и съпругата и дъщерята на външния министър Сергей Лавров са сред руснаците, включени в последния кръг от "пълни блокиращи санкции", които според Белия дом имат за цел да наложат "сериозни и незабавни разходи" на Москва.





Премиерът Михаил Мишустин и бившият президент Дмитрий Медведев също бяха санкционирани заради членството си в руския Съвет за сигурност.





В рамките на санкциите от сряда бяха блокирани и всички активи на Сбербанк и Алфа банк, "докосващи" финансовата система на САЩ, а на американците беше забранено да правят бизнес с тях.





Белият дом съобщи също, че президентът на САЩ Джо Байдън ще подпише в четвъртък указ, с който се забраняват всякакви инвестиции в Русия от страна на американците, където и да се намират те, за да се "изолира допълнително Русия от световната икономика" и да се "гарантира трайното отслабване на конкурентоспособността на Руската федерация в световен мащаб".





Също в четвъртък Министерството на финансите на САЩ ще обяви списъка на "критично важните големи руски държавни предприятия", за да забрани на американците да правят бизнес с тях и да замрази активите им под американска юрисдикция.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

скорпион