Свързани новини

01.07.2014 12:20

САЩ изпраща още 300 войници в Ирак

Видян 995 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

САЩ изпраща още 300 войници в Ирак, за да подсили сигурността на посолството си, както и на други места в района на Багдад. Целта е да се защитят американските граждани и имущество, съобщиха властите в понеделник, цитирани от AP. Пентагонът информира, че така броят на американските военни в Ирак ще достигне 750.


Междувременно Държавният департамент обяви, че малка част от персонала на посолството в Багдад временно ще бъде преместена в американските консулства в северния град Ибрил и в южния - Басра. Броят на служителите, които ще бъдат преместени не се уточнява. Част от персонала на посолството в Багдад бе преместен по-рано този месец. Говорителят на департамента Джен Псаки каза, че посолството в Багдад ще бъде в състояние, за да осъществява мисията си.


Белият дом съобщи, че президентът Барак Обама е наредил да бъдат изпратени 200 войници за засилване на сигурността на посолството и международното летище в Багдад.


Пентагонтът обяви, че 200 войници са пристигнали в неделя и понеделник.


Наличието на допълнителните сили ще позволи на посолството да продължи своята дипломатическа мисия и да работи, въпреки предизвикателствата, пред които е изправена заради групировката „Ислямска държава Ирак и Леванта", се посочва в писмено изявление на прессекретаря на Пентагона адмирал Джон Кърби.


В свое писмо в понеделник Обама уведоми Конгреса, че в Ирак се изпращат допълнителни сили. Длъжностните лица информират, че хеликоптери и безпилотен самолет ще осигурят сигурността на пътуването до Багдад. Обама каза, че допълнителните войски ще останат в Ирак, докато сигурността в страната се подобри и подкрепленията не са необходими.


Кърби информира, че още 100 войници, които са били в режим на готовност за Близкия изток от средата на юни, също отиват в Багдад, за да гарантират сигурността и логистичната поддръжка.


С това броят на американските военни, които осигуряват сигурността в Багдад, достига 470. Тези сили са отделно от 300 американски военни съветници, които бяха оправомощени от Обама да заминат за Ирак по-рано през юни. Пентагонът информира, че 180 от тях са пристигнали в понеделник. Те ще направят оценка на иракските сили за сигурност и ще координират действията си с иракските власти.


САЩ също има постоянна група от около 100 военнослужещи в Службата за сътрудничество за сигурност и в посолството на САЩ, за да координира американските военни продажби.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв