Свързани новини

12.05.2014 14:41

Санират 30 училища и детски градини

Видян 1735 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

30 училища и детски градини в София ще бъдат санирани тази година. Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова след откриването на Стаята за усмивки във Втора градска болница. Програмата е финансирана на 50% от фонд „Козлодуй”.


„Там, където се правят основни ремонти на детски градини, те ще бъдат затворени цялостно или частично, където позволява”, допълни градоначалникът. Тя подчерта, че всеки район трябва да организира работата на детските градини, така че родителите, които имат нужда, да помагат да оставят децата си на детската градина. Фандъкова каза още, че решенията ще се взимат индивидуално, защото много родители оставят децата си при бабите и дядовците си и не може да съществува група само от 2-3 деца. „Правят се сборни групи, правят се градини, които са приемащи. Ние контролираме този процес, затова, ако има родител, който се оплаква, нека се обади в района си, и в Дирекция "Образование", за да можем да помогнем да бъдат насочени към съответната градина”, посочи кметът.


Стаята за усмивки е първата такава в общинска болница, каза столичният кмет Йорданка Фандъкова, по повод откриването на специалната стая в детската клиника на II МБАЛ в София. „Стаята за усмивки" в детското отделение е за децата, които са временно настанени в това отделение.По думите ?, всички знаем, че е много тъжно, когато едно дете е болно и затова е много важно да има място, където те да могат да играят и по-леко да минава времето. Фандъкова каза още, че инициативата наистина си струва и децата наистина имат нужда от това.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог