Свързани новини

27.02.2013 13:30

Самозапалилият се в Раднево в тежък токсичен шок

Видян 1315 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В тежък токсичен шок и със съмнения за вдишани топли пушечни газове остава 53-годишният мъж, който се самозапали вчера в сградата на Община Раднево. Това съобщиха от Клиниката по изгаряния на УМБАЛ "Свети Георги", където пациентът бе приет снощи с близо 80% термични травми, цитирана от Фокус.


За днес сутринта бяха насрочени операции, но заради усложнение в белите дробове бе направена единствено бронхоскопия. С тази процедура бяха изследвани дихателните пътища и на два пъти бе извършен лаваш - механично почистване за отделяне на саждите и на останалите частици, попаднали в дихателните система. Решението за отлагане на операциите е в интерес на пациента. Ако не бъде направено това изчистване, при продължителна операция има опасност саждите и другите замърсявания да проникнат по-дълбоко и да влошат състоянието на 53-годишния мъж, обясниха от УМБАЛ "Свети Георги".


Мъжът бе докаран снощи в тежко шоково състояние, като някои от изгарянията му са много дълбоки. Заради травмите на дихателните пътища веднага се е наложила интубация и включване към апаратно вентилиране. Първоначално пациентът е бил приет в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение на болницата, където е започнала своевременна реанимация. Екип от лекари от всички медицински специалности е бил сформиран веднага, за да диагностицира и подготви пациента за предстоящите интервенции.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

овен

Денят е със смесена енергетика

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят е със смесена енергетика, но е напълно подходящ