Гешев, Сарафов и Тодоров

Свързани новини

17.05.2023 09:47

Съюзът на съдиите поиска ВСС да освободи Гешев, Сарафов и Тодоров

Видян 2569 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Съюзът на съдиите - с официална позиция за кризата в Прокуратурата. От там призовават ВСС да отстрани незабавно Иван Гешев, Борислав Сарафов и Ясен Тодоров.

Цялата позиция публикуваме без редакторска намеса:

Призоваваме Висшия съдебен съвет незабавно да отстрани от заеманите длъжности Иван Гешев, Борислав Сарафов и Ясен Тодоров, за да се осигури обективно, всестранно и пълно разследване на фактите и обстоятелствата по вече образуваните производства за предсрочно освобождаване от длъжност. Призоваваме всички членове на Висшия съдебен съвет незабавно след това да подадат оставка и да напуснат Съвета, тъй като отговорността за назначаването на Иван Гешев, Борислав Сарафов и Ясен Тодоров на тези длъжности е изцяло и несъмнено тяхна.

Призоваваме Инспектората към Висшия съдебен съвет да извърши проверка, в рамките на законово определената му компетентност, както на изнесените от Иван Гешев, Борислав Сарафов и Ясен Тодоров факти и обстоятелства, така и на цялостната им дейност като административни ръководители на Прокуратурата и Следствието.

Изразяваме убеждението си, че е необходима промяна в действащата Конституция на Република България в частта на съдебната власт относно устройството на прокуратурата; съществуването, функциите и правомощията на фигурата на главния прокурор; съставът и конституирането на Висшия съдебен съвет, правомощията на колегиите и Пленума на същия; въвеждане на работещи процедури както за контрол на дейността, така и за разследване на главния прокурор и неговите заместници в случай на извършено престъпление.


Снимка: Нова тв



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

козирог