Александър Дунчев

Свързани новини

03.04.2024 09:25

Съдии и богати хора правят бизнес или политическо влияние на гости в ловните стопанства: Александър Дунчев

Видян 597 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„В момента тези феодали владеят всичко, не е само Вълка. Цоло Вутов е във „Витиня“, в „Кормисош“ е Тодор Батков, Вальо Златев е в „Паламара“. Те ползват това не само като частно имение.
Направихме справка в агенцията по горите да видим кой ходи на гости в тези ловни стопанства – съдии и богати хора, с които те правят или бизнес, или политическо влияние.“ Това заяви в „Тази сутрин“ Александър Дунчев, експерт на „Зелени закони“, бивш изп. дир. на Изпълнителната агенция по горите и бивш депутат от ПП.


„Пропускателният режим е, че всеки, който води лов трябва да бъде описан с разрешително за отстрел. Един от концесионерите е един от видните заменкаджии и в съда колегите го бяха чули как се хвали, че е уредил съдебните дела да са в негова ползва, което се случи. Точно един от съдиите по тези дела го видях в списъка с ловци в неговото ловно стопанство“, допълни Дунчев.


По думите на Дунчев феодалният модел владее държавните гори и горските стопанства и на практика държавата.


„Всички тези хора владеят едни от най-красивите ловни стопанства. Някои от тях директно си приватизираха сградите. Имаме го всичко в публични доклади на Aгенцията по горите, направихме безпрецедентни проверки. Сега те се гласят да приватизират и горските предприятия, които управляват всички държавни гори“, каза още той.


По думите на Дунчев горските служители водят битка срещу политическата система от министри, зам.-министри, директори на предприятия и агенции, назначени от феодали, които осигуряват чадъра върху незаконните строежи.


„Колегата от това ловно стопанство, който направи този цирк с бременните кошути всъщност е назначен на 14 юли миналата година, времето на правителството на Денков, след като само преди 3-4 месеца е уволнен от горско стопанство „Якоруда“, където беше замесен в скандал с бивш кмет на ДПС за незаконен дърводобив. Този човек е назначен от Валентин Чанов един ден, след като Чанов е назначен за директор на Югозападното държавно предприятие също от министъра на земеделието Кирил Вътев.


Първата му задача е да назначи нов директор на ловно стопанство „Искър“. Това означава, че всъщност шефът на министъра на земеделието не е Денков, Габриел, Борисов, Василев или Петков, а е Вълка“, заяви Александър Дунчев.


Дунчев каза, че в момента Агенцията по горите води три дела срещу Румен Райтански-Вълка. По думите му в тези дела няма информация дали съдии са ходили в ловното стопанство.


„По мое мнение в съда се оказва същото влияние както върху тези горски служители. Сигурен съм, че много от тези съдии, които са решили в полза на Вълка и незаконния строеж може би са били абсолютно почтени служители, както са горските ми колеги, които се налага да лъжат пред камера, за да не бъдат уволнени. Убеден съм, че даже не става дума за корупция.

Когато ти си имаш министър на земеделието, на правосъдието, шеф на съда, надолу цялата система рапортува, ако не иска да си загуби мястото“, посочи той.


 

 
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

стрелец