Свързани новини

08.07.2021 15:07

Съдебната власт да поеме обезщетенията по присъдите срещу България в Страсбург: Янаки Стоилов

Видян 1765 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В близко бъдеще съдебната власт може да започне да плаща от своя бюджет обезщетенията, присъдени на българските граждани от Европейския съд по правата на човека в Страсбург. Това съобщи правосъдният министър Янаки Стоилов пред Висшия съдебен съвет в четвъртък.
В момента парите се изплащат от Министерския съвет, но сред министрите от служебния кабинет има недоволство по този въпрос. Стоилов разказа, че негови колеги в кабинета са поставили въпроса защо съдебната власт не плаща обезщетенията, след като в повечето случаи България е осъждана заради действията на магистратите. Магистратите не поемат отговорност за зле свършената си работа, а я прехвърлят на данъкоплатците.
"Тази практика вероятно ще се актуализира и такива средства в бъдеще ще бъдат за сметка на бюджета на съдебната власт. Когато става дума за повтарящи се нарушения, би трябвало да се отразят при атестирането на съответните магистрати. Това трябва да бъде един от факторите за цялостната им оценка от дейността", коментира Стоилов.
Ако решенията на съда в Страсбург започнат да се отразяват


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 08.07.2021 15:58

    Точно така, но не от бюджета си /защото там са пак пари на народа/, а да си "обръщат"сега натъпканите джобове и да плащат за корупцията си от собствените си торби ! Никакъв бюджет не е гласуван за корупция и умишлено невежество !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.