„Доколкото в заповедта е наредено премахване на "оранжерия" с площ неотговаряща на измерената при проверката на вещото лице и предвид липсата на конкретизация в акта, то издадената заповед не съдържа точно и ясно индивидуализиране на наредения за премахване обект, което обосновава извод за нейната незаконосъобразност“, се допълва в решението.

Свързани новини

22.11.2022 14:44

Съдът отмени разрушаването на оранжерия в лятната резиденция на Доган

Видян 804 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Върховният административен съд окончателно отмени заповедта на зам.-кмета на община Бургас, според която трябва да бъде съборена голямата оранжерия до имението на почетния председател на ДПС Ахмед Доган в лесопарк Росенец, съобщи Дневник . Това стана по жалба на фирмата Хермес Солар, която се води автор на строежа.


В решението на тричленния съдебен състав се казва, че в заповедта за премахване на незаконните постройки, подписана от зам.-кмета на Бургас по Строителство, инвестиции и регионално развитие, не са описани достатъчно детайлно и ясно кои точно незаконни постройки и с каква площ трябва да бъдат отстранени като незаконни. По делото са изготвени експертизи, които установяват какво представлява постройката - нареденият за премахване строеж е сглобяема постройка с три свързани части - А, Б и В от метална конструкция с различни размери. Общата площ на трите части е 912 кв.м.


Според съда обаче описаният в заповедта строеж не е индивидуализиран в достатъчна степен, което възпрепятства възможността за надлежен съдебен контрол на заповедта и съответствието й с приложимите законови разпоредби. В разпоредителната част на заповедта е наредено премахването на незаконен строеж "оранжерия с приблизителна площ 500 кв.м".


"Доколкото в заповедта е наредено премахване на "оранжерия" с площ, неотговаряща на измерената при проверката на вещото лице, и предвид липсата на конкретизация в акта, то правилно съдът приема, че издадената заповед не съдържа точно и ясно индивидуализиране на наредения за премахване обект, което обосновава извод за нейната незаконосъобразност", посочва ВАС.



 Снимка: БНР



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

лъв