Преписката се върна обратно в първоинстанционния съд днес около обяд и делото веднага беше образувано за разглеждане, като съдът се произнесе незабавно по искането за спиране на предварителното изпълнение.

Свързани новини

10.11.2023 15:21

Съдът отхвърли иск на Ваня, Терзиев започва работа като кмет на София в понеделник

Видян 908 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Административен съд София-град (АССГ) отхвърли искането на щаба на Ваня Григорова за спиране на предварителното изпълнение на решението на ОИК-София, с което Васил Терзиев е обявен за кмет на столицата. При това положение Терзиев ще може да се закълне като кмет на София в понеделник и да започне да изпълнява функциите си.


“Първоинстанционният съд отхвърли направеното в жалбата искане за спиране на предварителното изпълнение на решението на столичната ОИК. Предстои АССГ да насрочи административното дело за разглеждане в открито заседание идната седмица”, се казва в съобщение на АССГ.


“Това решение не е неочаквано за моя юридически екип и никога не съм имал притеснения”, каза избраният за кмет на София Васил Терзиев. “Още след изборите казах, че всички машинации са извън нашия отбор. Много от безобразията са всъщност в мой ущърб и от понеделник ще изпълнявам задълженията си като кмет на София в интерес на всички граждани. От ден едно ще сме в общината с добре подготвен екип, който заедно с Общинския съвет ще заработи за видима промяна на града ни като достойна европейска столица”, добави той.


По-рано днес АССГ образува дело по жалбата на щаба на Григорова срещу решението на ОИК-София за изборите за кмет в София. Веднага след това адвокатите на “Продължаваме Промяната - Демократична България” (Спаси София) внесоха становище, в което твърдят, че жалбоподателят не е доказал изискуемите по закон предпоставки при заявяването на искането си за спиране. Също така Григорова не твърди, че с разпореденото по закон предварително изпълнение на решението на ОИК за нея биха настъпили неблагоприятни последици.


Според съобщението, АССГ незабавно се е произнесъл по искането за спиране на предварителното изпълнение и го е отхвърлил. Определението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

ДА! Комат в името на формата

ДА! Комат в името на формата

Къде отивате, ако сте в София през ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

близнаци