Свързани новини

24.03.2015 12:39

С над хиляда са нараснали СРС-та през миналата година

Видян 1109 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Общо 9533 са били исканията за прилагане на специални разузнавателни средства (СРС), по които през миналата година са работили ДАНС и Държавна агенция "Технически операции", става ясно от докладите за дейността на двете служби, които са публикувани на техните страници.

 

Статистиката показва леко показчване на броя на СРС-та. Рекордът е бил през 2010 година, когато е имало 15 618 съдебни разрешения за прилагане на СРС, които са били препратени към спецслужбите за изпълнение. През 2013 година броят им е бил 8480 - с над 1000 по-малко от 2014 година.

 

ДАНС е проучила общо 95 705 души и 966 сделки чрез прилагане на СРС, сочи докладът. Агенцията е работила и по проверка на сигнали за изпиране на пари на стойност близо 2 милиарда евро.


Общо 6627 са исканията за използване на СРС-та в ДАТО, които са подадени от МВР, военното разузнаване и прокуратурата. Най-често в ДАТО е имало искания за подслушване и то е приложено 6516 пъти. Следва проследяването с 5359 броя, а зрително и техническо наблюдение е проведено в 5377 случая. 1190 пъти се е налагало проникване в имот, става ясно още от отчета.


Всички тези СРС-та са довели до изготвянето на едва 1101 веществени доказателствени средства (ВДС), които са използвани пред съда. Няма статистика колко от тези ВДС-и съдилищата са приели като доказателства по делата, но със сигурност броят им е по-малък.

 

Общо 2906 са исканията за използване на СРС в ДАНС, като са използвани 2593 от тях. Тази агенция не дава отчет при колко от случаите на подслушване и проследяване има изготвени доказателства.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв