Руският петрол се насочва към Индия

Свързани новини

03.04.2024 11:04

Руският петрол се насочва към Индия въпреки санкциите: Bloomberg

Видян 206 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Три танкера, натоварени с руски петрол сорт Сокол, са пристигнали в индийски пристанища, въпреки че са обект на западни санкции, съобщи агенция Блумбърг, позовавайки се на данни за проследяване на кораби.

Според медията супертанкерът "Нирета" е хвърлил котва близо до Висакхапатнам на източното крайбрежие на Индия. Съобщава се, че два други кораба, Vostochny Prospect и Erecter, са изпратили суров петрол до Jamnagar на запад, като и двата са сигнализирали за пристанище Sikka като дестинация. Междувременно Clyde Noble, друг танкер, превозващ суров петрол Sokol, в момента е на път към Sikka.

По данни на Блумбърг през месеца до средата на януари десет пратки руски суров петрол, насочени към Индия, не са успели да се разтоварят в пристанищата на страната, като поне пет кораба са се върнали през пролива Малака. Допълнителни товари са увеличили изоставането, което е достигнало 18 млн. барела.


По-рано тази година Ройтерс съобщи, че индийските държавни рафинерии е трябвало да спрат да купуват руски суров петрол миналата година, след като Ню Делхи ги е посъветвал да не извършват плащания в китайски юани поради обтегнатите отношения с Пекин.

Рафинериите в Индия се превърнаха в основни купувачи на руски суров петрол, след като западните вносители решиха да спрат да го купуват като санкция срещу Москва. От края на миналата година обаче индийските купувачи се сблъскват с големи трудности поради по-строгото прилагане на ограниченията.

През февруари Вашингтон наложи нови санкции върху износа на руски суров петрол, като включи в черния списък Sovcomflot и повече от дузина танкери, свързани с руската държавна фирма. Един от танкерите, които в момента се намират край индийския бряг, "Восточний проспект", е собственост и се управлява от руската държавна корпорация.


Информационната агенция отбеляза, че не е ясно дали танкерите ще се разтоварват в Индия, нито дали проблемите с доставките и плащанията, дължащи се на санкциите, са преодолени.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

риби