"Изключваме атомните електроцентрали и въглищните електроцентрали, като разчитаме все повече на възобновяеми енергийни източници, въпреки че няма съоръжения за съхранение", заяви той.

Свързани новини

14.08.2023 17:35

Руският газ е "благословия" за немската икономика: Депутат

Видян 1586 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-голямата икономика в ЕС Германия не трябва да поставя политиката на санкции срещу Русия над енергийната сигурност на страната, предупреди немският депутат и лидер на дясната партия AfD Антон Барон.

В интервю за Stuttgarter Zeitung Барон заяви, че като прилага наказателни мерки срещу Русия и отхвърля нейните енергийни доставки, Германия се излага на опасност, като се плъзга от една енергийна зависимост към друга.

"Изключваме атомните електроцентрали и въглищните електроцентрали, като разчитаме все повече на възобновяеми енергийни източници, въпреки че няма съоръжения за съхранение", заяви той.

Въпреки продължаващата война на Русия в Украйна, на която Германия се противопоставя, страната трябва отново да започне да внася руски газ, настоя Барон.


"Руският газ е благословия за германската икономика и за нашия просперитет", каза той и отбеляза, че "да се твърди, че с използването на руски газ финансираме войната на Путин, е глупост". Тъй като по-голямата част от населението се нуждае от газ, за да отоплява домовете си през зимата, той обясни, че "не можем да го поставяме в зависимост от условията на война - това е чиста необходимост".

По-рано тази седмица друг немски депутат Уве Шулц призна, че санкциите не са успели да дестабилизират Русия, а вместо това са опустошили немската икономика.

"Санкциите срещу Русия... водят Германия и нейната икономическа дейност направо към деиндустриализация", заяви политикът. Той призова правителството незабавно да "отмени икономическите санкции срещу Русия", за да "предотврати [по-нататъшни] икономически щети".


Германия разчиташе на Русия за 40% от нуждите си от газ преди 2022 г. и беше сред най-силно засегнатите от спада на руските енергийни доставки сред страните от ЕС през миналата година. Доставките бяха или значително намалени, или напълно спрени, след като Брюксел наложи няколко кръга санкции на Москва в отговор на войната в Украйна. Германската група на операторите на газови хранилища INES предупреди тази седмица, че страната ще бъде изложена на риск от недостиг на газ поне до зимата на 2026/2027 г.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

стрелец