Банкерът отбеляза, че основният лихвен процент по ипотечните кредити в рамките на подкрепяния от държавата план в Далечния изток в момента е 2%.

Свързани новини

17.09.2023 07:09

Руски регион намалява лихвите по ипотечните кредити за учители до 0,7%

Видян 11546 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Учителите в Далечния изток на Русия ще могат да получат кредит с минимална лихва по подкрепяната от правителството програма за далекоизточни ипотеки, съобщи членът на борда на ВТБ Святослав Островски на Източния икономически форум (ИЕФ).

Инициативата за ипотечни кредити ще стартира на 15 септември и ще бъде достъпна за служители на държавни и общински образователни институции. Тя ще се прилага за жилища в жилищни сгради и полумасивни сгради.

Обхваща основно първичния пазар, но ще се прилага и на вторичния пазар в селските населени места, градовете с единична промишленост, както и в Чукотския автономен район и Магаданската област.

"В променящите се икономически условия задачата на банките е не само да бъдат доставчици на преференциални правителствени програми, но и да ги укрепват със собствени проекти и инициативи", заяви Островски, като отбеляза, че проектът ще бъде част от "Годината на учителя и наставника в Русия".

Банкерът отбеляза, че основният лихвен процент по ипотечните кредити в рамките на подкрепяния от държавата план в Далечния изток в момента е 2%.


Очакваме, че намалението ще бъде допълнителен стимул и възможност за много учители и работещи в сферата на образованието да подобрят условията си на живот. Този проект е продължение на ползотворното сътрудничество на ВТБ с образователните институции в Русия", каза той.

Островски уточни, че първоначалната вноска трябва да е поне 15%, максималният размер на кредита може да достигне 6 млн. рубли (63 000 долара), а срокът е до 20 години.

От стартирането на програмата за преференциални ипотечни кредити за Далечния изток през 2019 г. ВТБ е предоставила над 10 000 кредита в региона на стойност над 470 млн. долара, от които над 77 млн. долара са отпуснати през януари-август 2023 г.

Насочена към стимулиране на ръста на населението в Далечния изток, държавната инициатива беше планирана да продължи до 2024 г.; миналата година обаче президентът Владимир Путин я удължи до 2030 г.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 17.09.2023 18:04

    Разпродажба! Уникален и компактен видео-рекордер със сензори за движение и удар, нощно виждане, цифрово увеличение и запис във формат Full HD 1080p. Той ще ви предпази на пътя само на половин цена:==----> marketl.ink/carcam

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

стрелец