Токио предприе и практически стъпки, които имат за цел да разрушат добросъседските връзки и нанесоха щети върху икономиката и международния авторитет на нашата страна", се казва в изявлението на руското външно министерство

Свързани новини

04.05.2022 16:42

Русия забрани на японския премиер да влиза в страната

Видян 1587 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Русия забранява на премиера на Япония Фумио Кишида и на още 62 японски граждани да влизат в страната, съобщи днес руското министерство на външните работи, цитирано от ТАСС.


 


"Правителството на Фумио Кишида води безпрецедентна антируска кампания и допуска неприемлива реторика по адрес на Руската федерация, в това число клевети и директни заплахи. Тя е подкрепена от обществени фигури, експерти и представители на министерството на външните работи на Япония, които изцяло застават на страната на Запада по отношение на нашата държава.


 


Токио предприе и практически стъпки, които имат за цел да разрушат добросъседските връзки и нанесоха щети върху икономиката и международния авторитет на нашата страна", се казва в изявлението на руското външно министерство, предава БТА.


 


Досега Япония прие няколко пакета санкции срещу Русия във връзка с войната в Украйна.


 


Индивидуални санкции бяха наложени на над 500 руски граждани, сред които представители на държавното ръководство, чиновници и бизнесмени.


 


Освен това Япония замрази активите на редица руски банки - "Откритие", "Совкомбанк", ВТБ, ВЕБ (руската банка за развитие), "Русия", "Сбербанк" и "Алфа банк", а също и на 30 руски организации и компании.


 


Руското външно министерство посочи, че с оглед на това е взето решение да се наложи забрана за влизането в страната на 63 японски граждани. Освен премиера Фумио Кишида, в черния списък попадат главният секретар на правителството Хирокадзу Мацуно, министрите на външните работи и на отбраната, Йошимаса Хаяши и Нобуо Киши, както и редица други високопоставени представители на японските власти.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец