Русия планира износ на водород за Азия

Свързани новини

12.11.2023 07:11

Русия планира износ на водород за Азия: Росатом

Видян 18784 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Русия може да започне да доставя водород на световния пазар до края на това десетилетие, като потенциалните потребители са предимно в Азия, обяви държавната корпорация Росатом.

Водородът е широко разглеждан като бъдещ чист енергиен източник, който може да се използва за производство на електроенергия, задвижване на превозни средства и промишленост, както и за отопление на жилища.

"За Росатом водородната енергия е приоритетна област", съобщи президентът на дъщерното дружество "Русатом Оверсиз" Евгений Пакерманов.

По думите на Пакерманов Росатом разработва технологии за производство, транспортиране и потребление на водород. Корпорацията разгръща пилотни проекти в Русия, за да създаде модел за ефективна работа с горивото, добави той.

"Имаме проект за създаване на мащабно производство на водород на Сахалин. И планираме да го направим за по-кратък период от време. През следващите пет години. Проектът ще бъде насочен както към вътрешното потребление, така и към износа", отбеляза Пакерманов.


Той добави, че потенциалните дестинации за износ са предимно азиатските страни, в които се очаква голямо потребление, включително Китай, Южна Корея и Япония.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева