Русия използва "тъмния си флот" от кораби

Свързани новини

28.04.2023 10:43

Русия използва "тъмна флота", за да заобиколи санкциите за петрол

Видян 1498 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Русия разчита на своята "тъмна флота" от петролни танкери, за да заобиколи западните санкции, но това увеличава риска от сблъсъци на кораби в морето, твърдят експерти от бранша, които изразяват опасения, че Русия се опитва да заобиколи търговските ограничения, съобщава markets.businessinsider.


Ръководители на морски корабоплавателни и застрахователни компании заявиха, че нарастващата армада от танкери „в сянка” на Кремъл повишава рисковете за безопасността на други петролни танкери, тъй като те лесно могат да се сблъскат с руската флота.


Това са кораби, които често плават незастраховани и извън действащите търговски правила, като изключват транспондерите си, които помагат за идентифицирането и локализирането на плавателните съдове.


"Това е проблем, който се опитахме да обясним на правителствата, заяви изпълнителният директор на NorthStandard P&I Club Майк Салтхаус пред Ройтерс - Не е в ничий интерес незастраховани кораби с опасни товари на борда да плават наоколо, да не могат да получават плащания и всичко останало."


Експерти от бранша твърдят, че танкерите в сянка обикновено се купуват анонимно и за повечето от тях се смята, че превозват руски петрол.
Към края на 2022 г. Русия е натрупала около 270 кораба в „тъмната” си флота според оценка на норвежката SEB.


Русия започна да събира тайната флота от танкери миналата година, за да заобиколи западните санкции, по-специално ценовия таван от 60 долара за барел, който не позволява на руските доставчици на петрол да използват западни транспортни и застрахователни услуги, освен ако суровината не се продава под този праг.


Около 50 % от продажбите на петрол от Русия сега се осъществяват с помощта на „тъмната” флота, смятат изследователи, като добавят, че по-голямата част от суровия петрол – черното злато на Путин, се продава на цени над горната граница – тавана, наложен от Г-7.


Руските доставчици на петрол също са заподозрени в извършване на прехвърляния от кораб на кораб, "подправяне" на системата за идентификация на танкери и/или фалшифициране на документи, за да се прикрие произходът на руския петрол.



Тези мерки биха могли да накарат американските фирми „по невнимание” да улеснят търговията с руски суров петрол извън ценовия таван, заяви Министерството на финансите на САЩ в предупреждение, осуетявайки опитите на западните държави да ограничат енергийните приходи на Русия.


 



 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак