Русия е готова да "увеличи рязко" износа на петрол

Свързани новини

04.11.2023 07:45

Русия е готова да "увеличи рязко" износа на петрол през ноември: Kpler

Видян 3761 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Русия вероятно ще увеличи рязко износа на петрол през ноември, съобщи бизнес всекидневникът "Комерсант", позовавайки се на анализатори от Kpler.

Според доклада морските доставки на страната ще нараснат с около 200 000 барела дневно през следващия месец в сравнение с октомври, достигайки до 3,7 млн. барела дневно - най-високите нива от май насам.

Анализаторите отбелязват, че скокът в износа се очаква да настъпи на фона на продължаващите ремонтни дейности в няколко руски рафинерии, които принудиха компаниите да пренасочат петрола за износ.

Очаква се обаче повечето ремонти в рафинериите да приключат до 15 ноември, което може да доведе до спад в износа на петрол от декември нататък.


Друга възможна причина за увеличаването на руския износ на петрол е скокът на световните цени на суровия петрол, твърдят експертите на Kpler. Москва беше принудена да пренасочи доставките на петрол към азиатските пазари на фона на западните санкции и наложеното ограничение на цените на суровия петрол в страната.

Русия също започна постепенно да намалява добива си, за да се приспособи към промените и да подкрепи световните цени, които по това време спаднаха до около 72 долара за барел. След това обаче цените на суровия петрол се възстановиха на фона на намалените доставки от Саудитска Арабия, а напоследък и на ескалацията на конфликта между Израел и Хамас. В момента световният бенчмарк Брент се търгува за около 88 долара за барел.

Сезонният спад на вътрешното търсене на горива, заедно с настоящите ограничения на Русия за износ на бензин и дизел, също може да създадат условия за пренасочване на суровия петрол за износ, прогнозират анализатори.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 04.11.2023 14:30

    това е 5% !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

козирог