Свързани новини

26.11.2019 10:49

Русия: Белите каски планират провокация с хим. оръжие в Сирия

Видян 1411 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Министерството на отбраната на Русия разполага с информация, че терористите от „Хаят Тахрир аш-Шам“ заедно с организацията „Белите каски“ планират провокация с инсцениране на химическа атака в градове в сирийската провинция Идлиб. Това се казва в съобщение на пресслужбата на руското военно ведомство, предава ТАСС.


По-специално Министерството на отбраната се позовава на информация, получена от жители на село Сармад (на 30 км североизточно от Идлиб), според която в началото на ноември там са пристигнали неидентифицирани хора и конвой от три камиона с различни химически контейнери, придружени от въоръжени бойци. „В едно от превозните средства е имало професионално видео оборудване и фрагменти от авиационни и артилерийски боеприпаси със съветска и руска маркировка“, се казва в съобщението на пресслужбата.


Според Министерството на отбраната фалшиви видеоклипове, за които се твърди, че свидетелстват за унищожаването на граждански обекти по време на въздушни нападения и обстрели, както и за използването на химическо оръжие в провинция Идлиб, „се планира да бъдат публикувани в социалните мрежи и да се представят като доказателства за престъпленията на сирийското правителство и действията на руските Военно-космически сили срещу цивилни“.


В началото на ноември руското външно министерство съобщи, че организацията "Бели каски" заедно с терористите подготвят нови провокации с използване на химическо оръжие в Арабската република. Както каза руският външен министър Сергей Лавров пред репортери на 1 ноември, провокациите, свързани с използването на химическо оръжие в сирийския Идлиб, „могат да се случат по всяко време“, предаде Фокус.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

скорпион