Свързани новини

17.04.2013 14:00

Румен Петков: Абсурдно е служебното правителство да използва нерегламентирано СРС и да организира честни избори

Видян 1734 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вече трети ден се знае, че това правителство е използвало нерегламентирано мобилните средства, и ние си мислим, че това правителство ще организира честни и демократични избори. Това са абсурди. Това каза в интервю за Агенция “Фокус” Румен Петков, бивш министър на вътрешните работи и депутат от БСП в 41-вото Народно събрание. По думите му – тук е отговорността и на президента, който е назначил служебното правителство.


„По време на действие на служебното правителство, нерегламентирано са ползвани мобилните специални средства. Ако президентът не е разбрал, че по-неподходящ министър председател от този не може да има в тази ситуация, няма как да го разбере по-убедително. Едно служебно правителство е практически неконтролируемо, нито от гражданското общество, нито от парламента, и няма инструменти за контрол. Прокуратурата много ясно фиксира датите и технологията на ползването на мобилните средства, след встъпването на служебното правителство в действие. Вчера слушам министър-председателя Райков как се лези, че той не можел и да си помисли. Прокуратурата установява, че са ползвани, а той не можел и да си го помисли. Аз го съветвам – да се опитва да мисли по-често; аз например го правя постоянно”, каза Петков.


По думите на Петков – установен е огромен обем използвани стационарни СРС и неясен механизъм за използване на мобилните специални средства. „Ние имаме Бургас (бел.ред. атентатът), имаме 16 000 подслушвания годишно, имаме 115 000 искания за няколко години за установяване на собственост на мобилни телефони, не знаем колко искания имаме за установяване на комуникатори, същевременно – не контролираме вътрешния трафик на стоки с възможна двойна употреба, не контролираме контрабандата, не контролираме организираната престъпност. Това е изключително тежък проблем”, посочи Румен Петков.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

телец