Свързани новини

19.08.2009 15:11

Ромска интифада в Кюстендил

Видян 1407 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Циганите в различни райони на страната продължават да нападат униформените при всеки опит да бъдат третирани като останалите български гражданин. До поредния сблъсък между цигани и полицаи се стигна във вторник вечерта в Кюстендил. Орда от 500 души се събрала вечерта в ромското гето в града, за да попречи на събарянето на незаконна барака. Кметът на Кюстендил Петър Паунов обясни през 19', че цигани от задните редици на събралата се тълпа са замеряли с бутилки и камъни униформените. До сериозни инциденти не се е стигнало, въпреки че деветима полицая са пострадали леко при сблъсъците. Мургавите агресори били барикадирали незаконната постройка с 30 автомобила. „До този момент ромите са се чувствали покровителствани и затова си позволяват подобни реакции, когато прилагаме закона“, допълни още градоначалникът.


До подобен случай се стигна само преди седмица, когато циганите нападнаха полицаи при опит за конфискуване на каруците им. Следващият четвъртък общината в Кюстендил ще гласува забраната за движение на каруци между 6 и 22 часа.


Преди месец циганите от града пребиха до смърт пазач на череши. В началото на август в Пазарджик ромите блокираха ежедневно района на парк „Острова“, а издевателствата на мургавите жители в столичния квартал „Красна поляна“ все още държат нащрек българите там.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

лъв