Свързани новини

01.06.2015 17:59

Ромите от Гърмен купуват земи за 1,10 лв. за кв./м.

Видян 1274 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В община Гърмен всеки жител на ромския кв. Кремиковци може да закупи парцел на търг при начална цена от 1,10 лв. за кв.м. и така да узакони имота си. Тази възможност породи недоволство сред наследниците на част от земите, които твърдят, че имат решения на съда, признаващ собствеността им, предава БНР.


Събарянето на незаконните постройки и закупуването на парцелите, върху които да се изградят законни къщи, е една от мащабните мерки, които предприеха държавата и местната власт за успокояване на напрежението между ромите и част от жителите на община Гърмен. 

 

Хората от с. Марчево, които са имали призната собственост върху земеделски земи в местността Падарката, където е ромският квартал, не са били съгласни с процедурата по отчуждаване, извършена през 2002 г. със заповед на Венцислав Върбанов, тогава министър на земеделието.  


На официална среща с кмета на Гърмен, притежателите на имотите са заявили своето несъгласие с предстоящия търг за продажбата на обособените им парцели в махалата.


В неделя в циганския квартал са съборени едва 4 незаконни постройки, при положение, че са издадени над 100 уведомления за доброволно премахване на жилища. 


Създаден е спецщаб по разпореждане на Румяна Бъчварова, който да търси подходяща сграда за временно настаняване на останалите без жилища семейства. 


Както е известно, напрежението започна след поредното издевателство на ромите върху българското население в Гърмен и Марчево. 

 

Вчера хиляди ултраси и рокери от цялата страна тръгнаха към горещата точка. Те се събраха, за да се присъединят към днешния протест на жителите на община Гърмен на срещу циганското насилие. 







Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева