Свързани новини

09.05.2014 17:20

Родната промишленост с ръст от 4,2% в сравнение с март 2013 г.

Видян 1303 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Промишленото производство е намаляло през март с 1,3% в сравнение с февруари 2014 г., съобщиха от НСИ. Спрямо същия период на миналата година е регистрирано увеличение от 4.2 процента.

През март 2014 г. намаление спрямо предходния месец е регистрирано в добивната промишленост - с 2.6%, в преработващата промишленост - с 2%, и в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 0.4%.


По-значителен спад в преработващата промишленост се наблюдава при производството на: метални изделия, без машини и оборудване - с 8.3%, дървен материал и изделия от него, без мебели - със 7.8%, лекарствени вещества и продукти - с 6.1%, хартия, картон и изделия от хартия и картон - с 4.9%, обработката на кожи, производството на изделия от обработени кожи, без косъм - с 4.4%.


Ръст е регистриран при производството на: компютърна и комуникационна техника, електронни и оптични продукти - с 11.2%, текстил и изделия от текстил, без облекло - с 5.7%, хранителни продукти - с 3.8%, превозни средства, без автомобили - с 3.7%.


На годишна база ръст на промишленото производство, изчислен от календарно изгладените данни, е отчетен в добивната промишленост - с 6.7%, в преработващата промишленост - с 4.7%, и в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 2.4%.


По-значително увеличение се наблюдава при производството на: автомобили, ремаркета и полуремаркета - с 40.7%, компютърна и комуникационна техника, електронни и оптични продукти - с 28.1%, превозни средства, без автомобили - с 23.2%, изделия от каучук и пластмаси - с 18.5%, текстил и изделия от текстил, без облекло - със 17.4%.


Намаление е отчетено при производството на: тютюневи изделия - със 17.4%, хартия, картон и изделия от хартия и картон - с 5.1%, лекарствени вещества и продукти - с 2.6%.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

телец