Свързани новини

26.09.2023 00:09

Рязък скок на К19 като бройка и процент от тестовете у нас: нова вълнА?

Видян 3324 пъти | Коментари 2
Гласували 3 рейтинг: 2.3333
много слаба слаба добра много добра страхотна

Невиждан от месеци резултат на положителните тестове за коронавирус бележи националната статистика. 445 са позитивните проби, сочат данните на МЗ, публикувани малко след полунощ в понеделник срещу вторник. Освен като бройка, за съжаление и като процент - над 17% от тестваните 2658, резултатът е тревожен. Месеци наред резултатите бяха от 3 до 5 пъти по-ниски на дневна база за бройката и твърдо под 10% за дела положителни проби, като в дълги периоди те се движеха около нулата.


Починалите са четирима, като всичките не са били ваксинирани, показва още националната ни статистика. Това е много тъжно след дългото време с 0 погубени живота на ден.


Расте и броят на хората в интензивно отделение - 19, след като само преди седмица варираха между 11 и 12.


Ръстове бележат данните за всички държави, начело със САЩ и Великобритания.  


Преди няколко седмици експрезидентът Доналд Тръмп в конспиративен стил прогнозира, че ще има нова вълна от коронавирус, което той си обяснява политически с неприятностите на администрацията на Байдън, особено около започналите съдебни дирения за доказани вече финансови нередности около сина на президента. 


Актуалният кабинет на България предвиди в 5-месечния бюджет на страната от август до декември 240 милиона лева за ковид ваксини. В същото време министърът на здравеопазването, който е психиатър, изнесе данни, че 7000 души трябва да бъдат пуснати от клиниките, където са под запрещение, защото са им предвидени пари за лекарства по 1,50 лв. на ден. Вчера поставените ковид - ваксини са 15 за цялата държава, което е около типичната за последните месеци числа за дневното пласиране на дози.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 26.09.2023 08:51

    бавно и полека започват лъжите и манипулациите, за да си оправдаят кеша, ваксинубийците сега начело с психоминистърчето отново започнаха плашене и опит за принуда - кунчев, аргирова, г николова, кантарчо е по-хитър и доста внимава какво говори, не са пощадени и децата, момичетата пък са на мушката на отровата папилома вирус ваксина

  • 001 Anonimen 26.09.2023 07:18

    Голяма работа! Мафията на ковидистите (сглобката) се активира. Крайно необходимо е да бъдат изметени от властта и вкарани в затворите...

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

лъв