Свързани новини

30.08.2021 14:24

Ресторантьори заплашиха с протести, ако бъдат въведени Covid мерките на Кунчев

Видян 1405 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От ресторантьорския бранш заплашиха с нови протести, ако бъдат въведени предлаганите от главния здравен инспектор Ангел Кунчев ограничителни мерки.

Според Кунчев заведенията трябва да приемат посетители само в откритите си части, а на закрито да работят само, ако са ваксинирани 100 процента от персонала и поне 50 процента от клиентите.

По този повод председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов заяви, че стотици хиляди заети в тази сфера ще останат без работа, ако ограниченията бъдат задействани със заповед на здравния министър, предаде БНР.

„Ограничаване на 50 процента само за ваксинирани си е чисто затваряне с други думи. Без приет бюджет, без мерки социално-икономически за работещите в тези сектори, ако това се изпълни, което е написал доц. Кунчев, около 700-800 хиляди от утре или не знам от кога е идеята да влезе това в сила, остават без работа“, заяви пред БНР председателят на Българската Асоциация на заведенията Ричард Алибегов.


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.08.2021 17:53

    В България тези нагли измамници на храна и напитки нямат "спирка" в простотията, но суверена и той толкова тъп, щом сам се подлага на измамите им и посещава заведенията без да се страхува от пандемията, след това пак ще се чуди защо най-голямата смъртност от Ковид е в България ! Преди 14 г. тук пристигна един младеж да работи по договор като готвач, /първите 3 месеца е бил в сектор "почистване и миене на съдове"/ в заведения за бързо хранене от американската верига "ВИПС" и за да покаже колко е "добър" в професията си от върнатите чинии подбирал непипани парчета храна и ги слагал в хладилника за използване на следващият ден и така четери дни, докато идва моментът шефът на отделението да отвори хладилникът и да види употребената веднъж храна за която има специални контейнери за боклук в хладилника приготвена за нови поръчки, ядосан разбира, че нашето момче правило "икономии" в полза на собственика за което веднага го "награждава" с 50 % намалена заплата за срок от 3 месеца, това лично потърпевшият ни го разказа с голямо учудване, защото в България това било практика на всяко заведение по морето и големите градове където е работил ! Един човек две различни действителности, а този нагъл представител на този бранш в България щял да протестира, защото няма да може да предлага употребена храна няколко пъти и да разпространява заразата ! Защо на Запад не протестират барове, ресторанти и заведения за бързо хранене когато ги затварят или ограничават, отговорът е прост, защото хората имат съвест и респект от законите, знаят, че колкото повече хора опазят след това ще имат повече обороти !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.