Почти готов участък от трамвайното трасе по бул. Цар Борис III беше съборен и строителството започна отначало

Свързани новини

14.02.2022 09:23

Ремонт на ремонта по трасето на Петицата, дело на 1 от 19-те в списъка на Петков

Видян 3803 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Почти готов участък от трамвайното трасе по бул. Цар Борис III беше съборен и строителството започна отначало, заради положен "неподходящ материал". Работата между спирките Иван Гешов, Лагера и Хиподрума, която се точи вече 10 месеца, бе спряна и изградените основи на стоманобетонния релсов път - премахнати.




Започнал е ремонт на ремонта, наречен "предизвикана корекция" в обяснение на сектор Обществено строителство на Столичната община. Заслугата е на изпълнителя – Велико Желев – един от списъка на 19-те на премиера Петков, специално споменат за износ на десетки милиони в Дубай лично от вътрешния министър Рашков. Желев е държател на фирми от обръча на Доган.




На 10 април м.г. започна обновяването на трасето и в този участък първо е положено покритие от геотекстил, а отгоре са изсипани стотици тонове баластра. Тя е трамбована и валирана с валяци няколко пъти и тогава строителният надзор установява, че не е трябвало да се положи точно този геотекстил.




Строителството в участъка е спряно за шест месеца според общинския съветник Калоян Паргов от БСП - "почти цялото лято и есента" на миналата година. Същото стана и с 300-метровия участък на ул. Алабин от същия проект, за което 19 минути многократно алармира.




През ноември багери започват отново да копаят, за да изгребат трамбованата баластра заедно с грешната подложка. После всичко започва от нулата.




Утре очаквайте покъртителни кадри от работата на фирмата, която не владее дори елементарното поставяне на улични лампи. Но пък взема солидна част от общата стойност на проекта: 115 240 113, 94 лв. Или 6% от целия бюджет на София.


 


 Радостина Тонева


 


Снимка: Георги Кожухаров, Дневник


  


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

телец