Решението на Административния съд да спре демонтажът на Паметника на Съветската армия предизвика реакции

Свързани новини

20.12.2023 11:32

Реакции в НС заради Паметника на Съветската армия

Видян 1248 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Решението на Административния съд да спре демонтажът на Паметника на Съветската армия предизвика реакции в Народното събрание и декларации на парламентарни групи. Лидерът на Възраждане Костадин Костадинов сравни правителството с престъпници, които управляват държавата, и извършват безнаказани престъпления. Костадинов се закани, че това няма да остане безнаказано. По думите му, Делян Пеевски има най-големите основания да се притеснява:

"Ние, които защитаваме българската държавност от посегателствата на престъпното правителство на ППДБ, ДПС и ГЕРБ, няма да допуснем това престъпление да остане безнаказано. Днес вие безчинствате върху тялото на българския народ! Днес вие режете българския народ и българската държава с флекс! Само, че няма как да докоснете душата на нашия народ. Въпреки всичко по-гнусна, долнопробна власт никога не е имало в България. Вие сте еманация на политическия упадък и дори не става дума за грабежите ви, които нямат край. Става дума за това, че просто сте некачествени хора, неможачи. Властта и парите са ви извадили сърцата, изгладили са ви мозъците, за да не ви пречат гънките. Вие взаимно се крепите и обичате, не можете един без друг, защото сте загубени един без друг. Вие - тези, които сте си въобразили, че можете да разполагате с държавата като с проститутка, да я подмятате и продавате както ви хрумне, ще се сблъскате и ще се срещнете с правосъдието".

Явор Божанков от ППДБ сравни партия Възраждане с фашистки отряд, ръководен от Кремъл:

"Ежедневните клетви на проруската политическа сила звучат така: "агенти", "слуги на посолството", "слуги на посолствата". Това, колеги, трябва да разглеждаме единствено в светлината на народната поговорка: "Крадецът вика: Дръжте крадеца!" Защото лично руският посланик посочи като свой фаворит председателя на партия Възраждане. Това обяснява и тяхната болезнена реакция, когато руските интереси биват засегнати. И не е проблемът в монумента на Съветската армия - монумент на чужд окупатор, който е три пъти по-висок от паметника на българския Апостол на свободата. Русия обяви нашата страна за враг и в този контекст преместването на пропагандно съоръжение в музей не може да бъде основание български народен представител да остави своите майки и бащи без пенсии, своята родина без бюджет".

От БСП припомниха в декларация годишнината от убийството на шестте ястребинчета, станали жертва на фашисткия режим у нас. Йорданка Георгиева от БСП заяви:

"За поредна година сведохме глави и се смълчахме пред паметника в Ястребино, защото паметниците не са само за загиналите. Те са и за нас, живите, и варварското им рушене е рушене на хилядолетната ни история като нация. Демонтажът им е демонтаж на националната ни памет. Ние от БСП винаги ще почитаме паметта на шестте ястребинчета, защото е необходимо всеки път да въставаме срещу несправедливостта, срещу разделението и омразата, които трайно и целенасочено се настаниха в обществото ни".





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец