Свързани новини

05.09.2014 13:34

Разкриват рекорден брой избирателни секции зад граница

Видян 1185 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ЦИК обмисля разкриването на рекорден брой секции извън страната на предстоящите предсрочни избори на 5 октомври. Това обяви говорителят на комисията Цветозар Томов, цитиран от БНР. Според него може да се очаква засилен интерес към участие в изборите от страна на сънародниците ни в чужбина.


Томов посочи, че ЦИК е взела още 2 решения за отказ за регистрация - на „Младежка толерантност" и „Европейска алтернатива за развитие", като наблюдатели на предстоящите избори.


По думите на Цветозар Томов когато комисията не стига до мнозинство, мотиви в решението не се изписват. Дебатира се ситуацията с тези граждански сдружения, при които безспорно може да се установи, че се намират в тясна зависимост с политическа организация, участваща в изборите.


Говорителят на ЦИК е убеден, че има проблем и той се състои в това дебатът да породи едно общо становище на комисията, около което тя да се обедини, за да може да вземе решение в такива случаи. Той открои като проблем факта, че в тези случаи мнозинство не може да се формира. Това се дължи на факта, че мненията в комисията се различават. Затова се взимат решения за отхвърляне.


Провеждането на честни, справедливи и демократични избори е основният приоритет на ЦИК. Според Цветозар Томов сега се навлиза в най-горещия етап на кампанията. По думите му общо взето е ясно какво ще бъде в центъра на общественото внимание, жалбите, нарушенията на Изборния кодекс, организацията на работа на районните и секционните избирателни комисии, гласуването в чужбина.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

стрелец