13.02.2015 17:26

Разкриха "фабрика" за убийства в Благоевград

Видян 1410 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Фабрика" за убийства е била разкрита преди три дни в Благоевград, съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, цитиран от БГНЕС.

 

Лазаров присъства на отчета на ОД МВР-Благоевград заедно със заместника си Георги Костов.

 

Към разкритата схема са съпричастни двамата убийци на петричкия бизнесмен Орхан Изиров, убит на 14 януари. Радослав Валеов, на 29 години, и съучастникът му Георги Георгиев, на 33 години, бяха задържани на 21 януари, след като направили пълни самопризнания. В квартирата им в Благоевград бе открито и оръжието на престъплението - пистолет.

 

При повторно претърсване, на 10 февруари, в обитаваното от тях жилище в Благоевград, в тайник са открити огнестрелни оръжия - автомат "Калашников", преработен картечен газов пистолет, пистолет "Макаров", както и три броя пълнители за тях. Открити са още кутии с патрони, калибър 7.62 мм и други боеприпаси. При претърсването са открити и 430 грама вещество, реагирало на хероин. Двамата пробвали оръжията край село Стара Кресна.

 

"Проверява се дали с тези оръжия не са извършени други убийства", обясни главният секретар на МВР. Според него първоначално убийството на Изиров, извършено привечер на 14 януари на пътя между селата Първомай и Кавракирово, изглеждало като битово, след това минало през стадия "разчистване на сметки", за да се прерасне с разкрития тайник във "фабрика за убийства".

 

Една съвместна акция между МВР, НАП и Агенция "Митници" показала, че двамата убийци са се занимавали и с контрабанда.

 

Лазаров обяви, че в сряда, 11 февруари, в 21.55 часа на ГКПП "Кулата-Промахон" е спрян за проверка автобус на санданска фирма, пътуващ по линията София-Солун. В специално пригодени тайници в него са открити 420 000 къса контрабандни цигари. Единият от шофьорите на автобуса бил българин, а резервният - грък.

 

"Българинът е роднина на единия от убийците на Изиров", обяви директорът на ОД на МВР Васил Митов. Според него двамата са се занимавали с убийства и контрабанда на наркотици и акцизни стоки. Георгиев и Валеов са с постоянна мярка "задържане под стража".



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог