Разкрита е организирана престъпна група, занимаваща се с разпространение на наркотици и производство на синтетичен опиат, известен като "чай за пушене" и "билка" на територията на област Враца.

Свързани новини

26.01.2024 12:15

Разбиха наркобанда във Врачанско

Видян 568 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Разкрита е организирана престъпна група, занимаваща се с разпространение на наркотици и производство на синтетичен опиат, известен като "чай за пушене" и "билка" на територията на област Враца, съобщиха от Апелативната прокуратура в София.

Акцията е проведена вчера в градовете Враца, Мездра и Криводол.

10 души са задържани, осем от тях с мярка "задържане под стража" за 72 часа, а останалите двама с мярка "подписка"

При проведената мащабна специализирана полицейска операция са проверени адреси и автомобили. Открити и иззети са  множество предмети и парични средства, имащи отношение към извършеното престъпление. Издирени и разпитани са множество лица.

На този етап е установено, че през периода от 2020 г. до 25.01.2024 г.  във Враца и други населени места на територията на област Враца била организирана и ръководена престъпна група, създадена с цел разпространение на наркотични вещества. В хода на досъдебното производство са събрани достатъчно годни доказателства, според които организираната престъпна група се е занимавала с производство на синтетичен опиат, известен като "чай за пушене" и "билка", както и с разпространение на различни видове наркотични вещества на територията на област Враца.

От ОДМВР-Враца съобщават, че в хода на същата операция, в град Мездра и в село Крета са намерени и иззети амфетамин и "чай за пушене". Общо пет човека са задържани в районното управление на града.

Предстои днес да бъдат внесени в съда искания за вземане на мерки за неотклонение "задържане под стража" спрямо задържаните, съобщават от прокуратурата.

По време на отчета на работата за 2023 г. директорът на ОД ст. комисар Красимир Йончев обяви противодействието на разпространението на наркотици за приоритет.
 
Снимка: filternews



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

козирог