Свързани новини

09.12.2011 15:22

Ратко Младич: Невинен съм

Видян 1916 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият сръбски босненски генерал Ратко Младич, заяви, че е невинен пред Международния трибунал в Хага. Той се яви в съдебната зала, за да присъства на досъдебното заседание, на което беше представен новият обвинителен акт за извършените от него престъпления. Процесът срещу Младич, обвинен в извършването на геноцид и военни престъпления по време на войната в Босна 1992-1995 г., трябва да започне през март следващата година, информмира ТВ Европа.


 


"Съдът очаква да насрочи досъдебните обсъждания за 26 март и встъпителните изказвания на обвинението и защитата за 27 март", каза Алфонс Ори на заседанието на Международния трибунал за бивша Югославия.


Бившият командващ армията на босненските сърби Ратко Младич отказа да се признае за виновен по третия вариант на обвинението, повдигнато срещу него от Международния трибунал за военни престъпления в бивша Югославия. В новия вариант на обвинителния акт е добавен случай на разстрел на над 30 босненски мюсюлмани в село Бишина близо до град Шековичи в северозападната част на Босна. Прокуратурата на трибунала предполага, че това убийство е било извършено на 23 юли 1995 г. от подчинените на Младич армейски части на босненските сърби. Младич заяви, че изобщо не знае какво е това Бишина, след което съдия Алфонс Ори нареди да се впише в протокола, че обвиняемият не се смята за виновен. Шейсет и девет годишният Младич е обвинен в геноцид, нарушаване на законите и обичаите за водене на война и престъпления срещу човечеството, извършени през 1992-1995 г. в Босна и Херцеговина. Обвинителният акт съдържа 11 точки. Главният пункт на обвинението са събитията в Сребреница през юли 1995 г., когато силите на босненските сърби избиха около 8000 босненски мюсюлмани. Това масово убийство беше признато от Международния трибунал за геноцид.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

стрелец