Свързани новини

15.03.2013 16:25

Райков разпредели вицепремиерите по ресори

Видян 1946 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Премиерът Марин Райков разпредели между вицепремиерите функциите по координация на дейността на различните министерства и органи на изпълнителната власт, съобщиха от правителствената пресслужба. За него останаха МВР и министерствата на финансите и на външните работи.


Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Екатерина Захариева ще наблюдава министрите на икономиката, енергетиката и туризма, на транспорта, информационните технологии и съобщенията, на земеделието и храните, на околната среда и водите, както и на министъра за развитие на електронно правителство.


Тя ще осъществява взаимодействието на правителството с държавните комисии по сигурността на информацията, за енергийно и водно регулиране, за стоковите борси и тържищата, с Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, с КРС, Патентното ведомство и агенциите за ядрено регулиране и за приватизация и следприватизационен контрол.


Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Деяна Костадинова ще координира министрите на отбраната, на правосъдието, на образованието, младежта и науката, на културата, на здравеопазването, на физическото възпитание и спорта.


Тя ще отговаря също за работата на държавните агенции за бежанците, за закрила на детето, „Архиви” и „Държавен резерв и военновременни запаси”, както и за Националния компенсационен жилищен фонд, НСИ, Националната агенция за оценяване и акредитация и Националната агенция за професионално образование и обучение.


Дейността на държавната агенция за българите в чужбина ще бъде контролирана от вицепремиера и министър по управление на средствата от Европейския съюз Илияна Цанова.


На въпрос на Дир.бг беше уточнено, че МВР и Министерството на финансите остават на пряко подчинение на премиера, както съобщи той след обявяването на състава на правителството. Както е известно, Райков ще бъде и външен министър.


Междувременно от социалното министерство съобщиха, че Ваня Стойнева е назначена за зам.-министър. Тя ще отговаря за реализацията на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Стойнева е работила в дирекция "Национален фонд" в МФ. Преди това е заемала експертни и ръководни позиции в "Европейски фондове за конкурентоспособност" в МИЕТ - управляващ орган на оперативна програма " Развитие на конкурентоспособността на българската икономика 2007-2013 г" и изпълнителна агенция по програма ФАР. Била е началник сектор "Мониторинг" в  "Предприсъединителни програми и проекти" на Министерството на икономиката.


Стойнева е магистър по международни отношения със специализация "Европейски страни".


Преди дни досегашният зам.-министър Валентина Симеонава подаде оставка "по лични причини".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

рак

Обърнете особено внимание на взимоотношенията си днес

Обърнете особено внимание на взимоотношенията си