Урсула фон дер Лайен дава пресконференция в Брюксел на 1 февруари. (Dursun Aydemir/Anadolu Agency/Getty Images)

Свързани новини

02.02.2023 11:32

Радвам се, че се върнах в Киев за четвърти път след нахлуването на Русия: Председателят на Европейската комисия

Видян 1009 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Урсула фон дер Лайен, председател на Европейската комисия, пристигна в украинската столица Киев преди срещата на върха ЕС-Украйна в петък.

"Радвам се, че се върнах в Киев, за четвърти път след нахлуването на Русия", написа фон дер Лайен в Twitter. "Този път с моя екип от комисари. Тук сме заедно, за да покажем, че ЕС подкрепя Украйна както никога досега. И да задълбочим още повече нашата подкрепа и сътрудничество. "

Министър-председателят на Украйна Денис Шмихал обяви срещата във вторник, но не предостави подробности за това кой ще присъства. В интервю за Politico, публикувано в понеделник, той заяви, че Украйна, която получи статут на кандидат за членство в Европейския съюз през юни миналата година, има "амбициозен план" за присъединяване към блока през следващите две години.

Преди срещата украинските власти проведоха серия от антикорупционни обиски в цялата страна, при които бяха открити тайници с пари, както и луксозни часовници и автомобили.

Президентът Владимир Зеленский заяви, че правителството му работи по "нови реформи", които ще направят страната "по-човечна, прозрачна и ефективна", докато се подготвя да се срещне с представители на ЕС в петък.

Мерките за борба с корупцията са "важно измерение на процеса на присъединяване към ЕС", заяви Ана Писонеро, говорител на Европейската комисия, на 24 януари.



Снимка: Dursun Aydemir/Anadolu Agency/



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 02.02.2023 12:18

    Тази силно корумпирана служителка на глобалистите когато и да бъде осъдена от човечеството все ще бъде късно. Потроши десетки милиарди на европейците за интересите на фащ в Украйна и икономическото разрушаване на Европа и стотици милиарди за експериментални течности, заради които смъртността в Европа се е увеличила.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.