Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис заяви, че изграждането на съоръженията за втечнен газ в Александруполис вече са на краен етап. Предстои изграждането и на електроцентрала.

Свързани новини

16.02.2023 12:07

Радев в Атина: Днес подписваме 2 важни споразумения, България е готова да сътрудничи за пренос на зелена енергия от Северна Африка и Близкия изток

Видян 772 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Президентът Румен Радев е на посещение в гръцката столица Атина, където се среща с гръцкия президент Катерина Сакеларопулу и премиера Кириакос Мицотакис.

В рамките на посещението енергийните министри на двете държави ще подпишат двустранни споразумения между България и Гърция за сътрудничество в проучването на възможността за изграждане на петролопровод от Александруполис до Бургас, както и за сътрудничество по въпросите на гарантирането на газовите доставки и съхраняването на природен газ.

    "България и Гърция се утвърдиха като стратегическа ос на стабилност като това вече променя енергийната карта в Югоизточна Европа и Централна Европа. Днес подписваме две важни споразумения, които са продължение на усилията ни в тази посока", заяви президентът Радев.

Държавният глава допълни, че България е готова да сътрудничи на Гърция по проекта за пренос на зелена енергия от Северна Африка и Близкия изток към Европа.

Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис заяви, че изграждането на съоръженията за втечнен газ в Александруполис вече са на краен етап. Предстои изграждането и на електроцентрала.

    "Сътрудничеството ни ще продължи и в бъдеще и това е едно ясно доказателство как страните ни могат да си сътрудничат в полза на гражданите като допринасят и за благоденствието на цяла Европа. Гърция и България може да сме енергийни доставчици на целия континент и това е много важно във времената, в които сме", каза Мицотакис.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

риби